4 Σεπτέμβριος 2015, 22:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2015, 02:14

Η Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης επιστρέφει στη Σχολή του Γαλατά

  • Η Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης επιστρέφει στη Σχολή του Γαλατά
    Το εσωτερικό της Σχολής Γαλατά όπου θα φιλοξενηθούν έργα Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της 14ης Μπιενάλε Κωνσταντινούπολης

«Αλμυρό νερό» είναι ο τίτλος της 14ης Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης που ανοίγει το Σάββατο τις πύλες της για το κοινό. Φέτος η Έκθεση Σύγχρονης τέχνης «αγκαλιάζει» το θαλάσσιο στοιχείο και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το Βόσπορο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά, ξεκινώντας από το Ρούμελι Φενερί και φτάνοντας έως την Πρίγκηπο.

Ένα από τα κτήρια που θα στεγάσει μέρος της έκθεσης είναι και το επιβλητικό νεοκλασικό της Σχολής Γαλατά. Εκεί θα πραγματοποιηθούν και εργαστήρια για παιδιά και έφηβους, ηλικίας 8-18 ετών.

Το ιστορικό σχολικό μέγαρο επιστράφηκε στο κοινοτικό ίδρυμα της Σχολής το 2012. Έχει παραχωρηθεί ήδη δύο φορές για τις Μπιενάλε Σχεδίου, ενώ φιλοξένησε και μέρος της 13ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης.

Στους χώρους που φιλοξενούν έργα της Μπιενάλε περιλαμβάνονται και σπουδαία κτήρια Ρωμιών αρχιτεκτόνων, τα οποία θα είναι επίσης ανοιχτά για το κοινό. Πρόκειται για το Χάνι Minerva (πρώην Τράπεζα Αθηνών) στο Καράκιοϊ, έργο του Βασιλείου Κουρεμένου, και το ξενοδοχείο Splendid στην Πρίγκηπο, του αρχιτέκτονα Καλούδη Λάσκαρη.

Η 14η Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου. Οι χώροι της έκθεσης θα είναι ανοιχτοί από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 18:00. Εξαιρείται το διάστημα από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα είναι κλειστοί.