4 Σεπτέμβριος 2015, 15:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2015, 15:20

Ανοίγει την αγκαλιά του για τους πρόσφυγες ο Παλλαλιακός

  • Ανοίγει την αγκαλιά του για τους πρόσφυγες ο Παλλαλιακός
    Οι παίκτες του Παλλαλιακού σε παράταξη. Δεξιά (χωρίς αθλητική στολή) ο Μίλτος Ανδρεανίδης

Φορώντας τη φανέλα του Παλλαλιακού, μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας των Πόντιων καλλιτεχνών θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης (9 Σεπτεμβρίου) για την Ειδομένη, στο καραβάνι αλληλεγγύης που ετοιμάζουν για τους πρόσφυγες. Θα μεταφέρουν ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα, χρήματα και διάφορα άλλα είδη πρώτης ανάγκης (νερά, χαρτί υγείας, είδη ατομικής υγιεινής κτλ.), τα οποία θα παραδώσουν στους χιλιάδες ανθρώπους που έφυγαν από τη φρίκη του πολέμου και σήμερα διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στα σύνορα με την πΓΔΜ αναζητώντας δικαίωμα στην ελπίδα σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Και οι δικοί μας πρόγονοι σε αυτήν την κατάσταση βρέθηκαν κάποτε. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να μου λέει ιστορίες από την προσφυγιά και ριγώ.

»Ο Παλλαλιακός δεν μπορούσε να μείνει απαθής στο δράμα αυτών των ανθρώπων, και πήραμε την απόφαση να βοηθήσουμε όπως μπορούμε», λέει στο pontos-news.gr ο Μίλτος Ανδρεανίδης, προπονητής της ομάδας των Ποντίων καλλιτεχνών.

Τα είδη που συγκεντρώνονται, προσφέρονται από τα μέλη της ομάδας αλλά και από οποιονδήποτε άλλον πολίτη θέλει να βοηθήσει. Ήδη υπάρχουν πολλές προσφορές από διάφορα μέρη της χώρας.


Χαμόγελα στα προσφυγόπουλα θέλουν να φέρουν οι παίκτες του παλλαλιακού (φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι προσφορές συγκεντρώνονται στο καφέ «Meet Me» (Ελπίδος 2, Πολίχνη, Θεσσαλονίκη), ενώ τα μέλη του Παλλαλιακού επισκέπτονται και τα σπίτια ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν, αν δεν έχουν τη δυνατότητα οι ίδιοι να μεταφέρουν τις προσφορές τους στο σημείο συγκέντρωσης. Προσφορές από διάφορα μέρη της χώρας μπορούν να στέλνονται μέσω ΚΤΕΛ με παραλήπτη τον Μίλτο Ανδρεανίδη.

Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει σε είδη για παιδιά.

«Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος γι’ αυτούς τους ανθρώπους και σχεδιάζουμε να επαναλάβουμε την προσπάθειά μας για να τους βοηθήσουμε. Μπορεί πάλι να συγκεντρώσουμε απαραίτητα είδη γι’ αυτούς, να κάνουμε μια συναυλία ή να βγάλουμε κάποιο CD, ώστε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τους πρόσφυγες. Θα δούμε ποιο τρόπο θα επιλέξουμε», τονίζει ο Μίλτος Ανδρεανίδης.

  • Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6977888884 και 6944838459.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης