3 Σεπτέμβριος 2015, 09:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Σεπτέμβριος 2015, 11:28

Παιδικό θεατρικό εργαστήρι για 6η χρονιά από το Σύλλογο Ποντίων Σύρου

  • Παιδικό θεατρικό εργαστήρι για 6η χρονιά από το Σύλλογο Ποντίων Σύρου

Το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου ανοίγει τις πόρτες του για 6η συνεχόμενη χρονιά και περιμένει τους μικρούς του φίλους να τους ταξιδέψει σε χώρους και χρόνους φανταστικούς. Φέτος μάλιστα το εργαστήρι επιφυλάσσει μια έκπληξη: συνταξιδεύει με τα παιδιά σε λαογραφικές παραδόσεις με την... Αργώ.

Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά το πνεύμα της ομαδικότητας, αλλά και να δημιουργήσει η ομάδα ένα κύτταρο ψυχαγωγίας γι’ αυτά.

«Το σημαντικότερο είναι, τα παιδιά μέσα από τη δραματοποίηση ενός παραμυθιού, με αυτοσχεδιασμούς και παντομίμα, να μπορούν να παίζουν, να διασκεδάζουν και να είναι ευτυχισμένα» εξηγεί η υπεύθυνη θεατρικού εργαστηρίου Ελένη Βουτσίνου.

Από τη φετινή χρονιά το εργαστήρι του συλλόγου εμπλουτίζεται με μια νέα ενότητα. Με οδηγό τη μυθική Αργώ, κάθε πρώτη του μήνα τα παιδιά θα... επισκέπτονται και ένα νέο λιμάνι. Θα γνωρίζουν τον τόπο όπου θα δένει η Αργώ και θα δραματοποιούν παραδοσιακά τοπικά παραμύθια. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι θα γνωρίσουν τη λαογραφία και τον πολιτισμό των περιοχών αυτών.

Τα φετινά μαθήματα ξεκινούν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου (ώρα 17:00- 19:00). Μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας 4-14 ετών.

  • Για πληροφορίες - εγγραφές: Ράνια Πανταζίδου, τηλ.: 6932 411 950 ή 22810 80448.