5 Σεπτέμβριος 2015, 21:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2015, 20:47

Για το κοινωνικό τους έργο δύο ελληνικές ΜΚΟ παίρνουν το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη

  • Για το κοινωνικό τους έργο δύο ελληνικές ΜΚΟ παίρνουν το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη
    Η αρωγή σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη είναι ακόμη πιο αναγκαία κατά την περίοδο της κρίσης.

Το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ)» και η «Κοινωνική Κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος» θα λάβουν το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το 2015, σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988, αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων, που προάγουν την καλύτερη αμοιβαία κατανόηση και συμβάλλουν στην ιδέα της ολοκλήρωσης στο πλαίσιο της ΕΕ.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης (Συνομοσπονδιακή Ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς) και οι ευρωβουλευτές Μίλτος Κύρκος (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) και Κωνσταντίνα Κούνεβα (Συνομοσπονδιακή Ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς), οι οποίοι θα επιδώσουν τα μετάλλια στους νικητές.

Το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ)», είναι μια αλληλέγγυα, πλήρως εθελοντική δομή που προσφέρει αδιακρίτως δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους πολίτες.

Η «Κοινωνική Κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος» προσφέρει καθημερινά φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αποτελεί «μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες».