4 Σεπτέμβριος 2015, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2015, 14:13

Ανοίγει η ΔΕΘ – Παρουσία πολιτικών αρχηγών και συλλαλητήρια

  • Ανοίγει η ΔΕΘ – Παρουσία πολιτικών αρχηγών και συλλαλητήρια
    (φωτ.: helexpo.gr)

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει τη φετινή, 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δίνοντας με την παρουσία του ιδιαίτερη βαρύτητα στο θεσμό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO. Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει απόψε στις 20:00 και και αμέσως μετά θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». 

Μία ώρα νωρίτερα (στις 19:00) η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, θα εγκαινιάσει στο περίπτερο 3 της 80ής ΔΕΘ την έκθεση των «Μαγεμένων», των αντιτύπων των ρωμαϊκών αγαλμάτων που εκτίθενται σήμερα στο μουσείου του Λούβρου, αλλά εκλάπησαν το 19ο αιώνα από τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών στην 80ή ΔΕΘ έχει ως εξής:

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

Στις 11:00 θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και στη συνέχεια θα περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης. Στις 19:30 της ίδιας μέρας θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θεσμικά θα επισκεφθεί την 80η ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του στο «Ιωάννης Βελλίδης» και την επόμενη μέρα, στις 11:00, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO. Στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 13:00 το μεσημέρι. Στις 17:30 της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, ενώ στις 19:00 θα επισκεφθεί τους χώρους της έκθεσης. 

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και στις 15.00 θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Τη Χρυσή Αυγή στην 80η ΔΕΘ θα εκπροσωπήσουν οι βουλευτές της Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Φώτης Γραικός. Θα την επισκεφθούν τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και θα δώσουν συνέντευξη τύπου στις 13:00 το μεσημέρι, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκης το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Στις 10:00 το πρωί θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και στις 12:00 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός του στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και την επόμενη μέρα, στις 12:00 θα δώσει συνέντευξη τύπου, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί την 80η ΔΕΘ στις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου και θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO. Την ίδια μέρα, στις 20:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός της στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και την επόμενη μέρα, στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Στις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ενώ την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός του στις 10:00 της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», και την επόμενη μέρα θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ το απόγευμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου (στις 16:00). Την ίδια μέρα στις 20:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός της στο Βελλίδειο και την επόμενη μέρα στις 11:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Τέλος, στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου των Οικολόγων - Πράσινων και θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Θεσμός έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα εγκαίνια αλλά και τις πρώτες μέρες λειτουργίας της ΔΕΘ.

Για μία ακόμα χρονιά το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι σιδερόφρακτο, η Τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας και ευχή όλων των Θεσσαλονικέων είναι να μην γίνουν επεισόδια.

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου (συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους). Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσει την ίδια μέρα και ώρα το ΠΑΜΕ.