2 Σεπτέμβριος 2015, 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2015, 16:42

Πέρασαν στην ιστορία τα 17α Ευξείνια της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης (φωτο, βίντεο)

  • Πέρασαν στην ιστορία τα 17α Ευξείνια της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης (φωτο, βίντεο)

Ζωντάνεψε για 17η χρονιά η ποντιακή παράδοση μέσα από το τραγούδι και το χορό, χάρη στις τριήμερες εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος», που έγιναν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μ. Αλεξάνδρου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται ανελλιπώς τα τελευταία 17 χρόνια, έχουν καταφέρει στο πέρασμα των χρόνων να εδραιωθούν στην τοπική κοινωνία και να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον πολιτισμό των Ποντίων.

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Μενεμένης καθώς και του Συλλόγου Ποντίων Λευκοτοπιτών και του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό μεταδίδοντας στους θεατές, που κατέκλυσαν και τις τρεις ημέρες τους χώρους του στρατοπέδου, το πάθος και το μεράκι τους για την διάδοση και διατήρηση της ποντιακής παράδοσης.

«Ο πολιτισμός είναι η ουσιαστική έκφραση ενός λαού καθώς μέσα από τα τραγούδια και τη μουσική κατατίθεται η ψυχή του. Μόνο στηριζόμενοι στην παράδοση μπορούμε να διατηρήσουμε τη ταυτότητά μας και να την μεταδώσουμε στου νέους. Ως δήμος θα στηρίζουμε πάντα τις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης» ανέφερε ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Κάθε βράδυ μετά το τέλος των χορευτικών παραστάσεων ακολουθούσε ποντιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο κόσμος διασκέδαζε με τους ήχους της ποντιακής λύρας συνοδεία πολλών επιτυχημένων καλλιτεχνών.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ28
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2015