1 Σεπτέμβριος 2015, 17:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2015, 16:41

Παυλόπουλος: Να φυλάει τα ελληνικά σύνορα η FRONTEX

  • Παυλόπουλος: Να φυλάει τα ελληνικά σύνορα η FRONTEX
    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (δεξιά) συνομιλεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σπύρο Φλογαΐτη κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Για άλλη μια φορά ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε παρέμβαση για το μεταναστευτικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σπύρο Φλογαΐτη τόνισε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης», ζητώντας παράλληλα την άμεση ενεργοποίηση της FRONTEX και την μετατροπή της σε ένα είδος Europol.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης έχει καθορισθεί από το 2008 με το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο και πρόσθεσε ότι εκείνο που πρέπει να θυμηθεί σήμερα η Ευρώπη, και να αναλάβει τις ευθύνες της, «είναι ότι αυτό το Σύμφωνο πρέπει να εφαρμοσθεί. Ιδίως οι τέσσερις πυλώνες του που αφορούν την Παράνομη Μετανάστευση και το 'Ασυλο πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο».

Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός υπουργός ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι, κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπηρεσιακό υπουργό των Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, εκείνος είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγκαλείται από το Λουξεμβούργο και η οποία θα ασχοληθεί κυρίως με το μεταναστευτικό.