26 Ιούλιος 2013, 11:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:19

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Δράμα

  • 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Δράμα

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Δράμα

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας , το Δήμο Δράμας και τη ΔΕΚΠΟΤΑ, διοργανώνει το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ξηροπόταμος 2013», που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Αυγούστου , στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου.

Το φετινό πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με διεθνείς συμμετοχές από τη Βουλγαρία και την Τουρκία καθώς και με τέσσερις ελληνικές παραδοσιακές χορευτικές ομάδες:

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος, από τις Σέρρες

Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος «Το Σπήλαιο», από το Πέραμα Ιωαννίνων

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νησιού, από την Ημαθία

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», από την Ξάνθη.

Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα θα ανοίξουν οι χορευτικές ομάδες από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Η ξεχωριστή παραδοσιακή γιορτή που θα ακολουθήσει για πρώτη φορά , θα μας οδηγήσει μέσα από το πάντρεμα καταξιωμένων καλλιτεχνών σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

Το αξιόλογο σχήμα με τους Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο, Μανώλη Κόττορο στο βιολί , Βασίλη Σμάνη στο λαούτο και Μιχάλη Μπακάλη στα κρουστά, θα πλαισιωθεί από τους εκλεκτούς καλεσμένους μας Σωκράτη Σινόπουλο στην πολίτικη λύρα και στη λάφτα, Βαγγέλη Δωρόπουλο στην γκάϊντα και στο καβάλι και τον Στρατή Ψαραδέλη στη λάφτα και στην πολίτικη λύρα. Συνοδοιπόροι στα μουσικά μονοπάτια με την φωνή τους, η Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο Γιώργος Ζιώγας.

Θα ακολουθήσει το συγκρότημα «Μακεδονικός Ήχος» με μελωδίες της Δυτικής Μακεδονίας.

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:30 με γενική είσοδο 5€