1 Σεπτέμβριος 2015, 12:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2015, 16:21

Με τη σκέψη στον Πόντο η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

  • Με τη σκέψη στον Πόντο η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

Μια γέφυρα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για τους απανταχού Έλληνες του Πόντου φιλοδοξεί να γίνει η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς αυτό τον καιρό και θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης - HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Επίσημη γλώσσα διεξαγωγής των εργασιών της συνδιάσκεψης θα είναι τα ελληνικά, και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά και τα ρωσικά.

Στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας αναμένεται να συμμετάσχουν Πόντιοι από πολλά μέρη της γης, με σκοπό την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των νέων και την κατάθεση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα ποντιακού ενδιαφέροντος εστιασμένα στην παιδεία και τη διατήρηση της εθνικής ενότητας.

«Ως Έλληνες ποντιακής καταγωγής τέταρτης γενεάς, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να παραμείνουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες των προγόνων μας. Να διδαχθούμε από το παρελθόν και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το μέλλον.

»Σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη, συνθετικά και εποικοδομητικά, και σε ένα νέο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Με τον ιστορικό Πόντο στη σκέψη, τη χειμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα μας στην ψυχή, δραστηριοποιούμαστε σε όλη την οικουμένη»
ανέφερε ο συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, Άλκης Αναστασιάδης.

Η οργανωτική επιτροπή της συνδιάσκεψης ορίστηκε στις 26 Μαΐου 2015 σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, υπό τη χορηγία του ποντιακής καταγωγής μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη συνδιάσκεψη αυτήν.

«Δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον αν δεν δώσουμε τη σκυτάλη στους νέους. Εγώ μπορώ μόνο να βοηθήσω, να στηρίξω τις πρωτοβουλίες· εσείς όμως να πάτε μπροστά για το καλό του απανταχού ελληνισμού», είπε ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου του Βορρά.


Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του GPYF2015 στη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης (26/5/2015) με τον Ιβάν Σαββίδη

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους: Άννα Χιτάροβα (Ένωση Ελληνικών Κοινωνικών Οργανώσεων Αρμενίας), Χαρίσιο Τσαΐρη (Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας), Ευγενία Κοτανίδου (Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας), Ισαάκ Αρζουμανίδη (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων), Γρηγόρη Κεσαπίδη (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος), Ευάγγελο Κριθαρίδη (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ), Χρήστο Σαββίδη (Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη), Ντίνα Πίερς (Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά), Ιωάννη Καϊσίδη (Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Καζακστάν), Άλκη Αναστασιάδη (επίσημος συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής, από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ελληνοποντιακών Συλλόγων), Αικατερίνη Ουζούν (Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας), Ελένη Μεντεσίδου (Μέλος νεολαίας ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.) και Βικτώρια Κραβτσένκο (γενική γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ρωσίας).

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ02
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
18:00
Μια γέφυρα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για τους απανταχού Έλληνες του Πόντου θα γίνει η 2η...