31 Αύγουστος 2015, 21:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αύγουστος 2015, 21:50

Αυτοκίνητο βάζει το σπίτι στην πρίζα!

  • Αυτοκίνητο βάζει το σπίτι στην πρίζα!

Μοντέλο που έχει τη δυνατότητα να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι, θα παρουσιάσει η Mitsubishi στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (από τις 17 έως τις 27 Σεπτεμβρίου).

Πρόκειται για το Outlander PHEV, το οποίο εξοπλίζεται με το σύστημα V2H Power Supply. Η αμφίδρομη τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση τεχνολογίας V2H μεταξύ EV και σπιτιού που ήδη εφαρμόζεται στην Ιαπωνία θα λανσαριστεί στην Ευρώπη με το νέο Outlander PHEV. Εννοείται ότι το ιαπωνικό αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς.

Χάρη στη V2H δυνατότητα αποκτά πρόσθετη αξία αφού μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό το σπίτι όταν είναι σταματημένο από την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία. Επιπλέον, όταν συνδέεται σε ένα Home Electricity Management System (HEMS) επιτρέπει την πιο αποδοτική χρήση του οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος μειώνοντας τις σπατάλες.

Όταν συνδυάζεται με ηλιακές ή άλλου είδους πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, το νέο Outlander PHEV καθιστά τη χρήση ηλεκτρισμού πιο αποδοτική και πιο φιλική προς το περιβάλλον για το σπίτι.

Το Outlander PHEV είναι ένα plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα. Εξοπλίζεται με δυο ανεξάρτητα μοτέρ για την κίνηση των εμπρός και πίσω τροχών και μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα για ηλεκτρική οδήγηση χωρίς χρήση βενζίνης ή εκπομπές CO2.