31 Αύγουστος 2015, 16:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αύγουστος 2015, 15:53

Απάντηση Μητρόπουλου σε όσους τον κόβουν από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ

  • Απάντηση Μητρόπουλου σε όσους τον κόβουν από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Πεσμένος στο... καναβάτσο ο Αλέξης Μητρόπουλος επιχειρεί να σηκωθεί και να αμυνθεί στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους συντρόφους του που θέλουν να τον κόψουν από τη λίστα δηλώνοντας ότι εκείνος δεν αποχωρεί. Αν και ιδιαίτερα προσεκτικός, ώστε να μην βρουν άλλοθι για την αποπομπή του, υποστήριξε ότι κάποιοι προσπαθούν να τον σπηλώσουν.

Εντύπωση προκάλεσε όταν σε ένα ξέσπασμά του αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του, την Επονίτισα όπως είπε, η οποία τον ρωτούσε τι έχει συμβεί.

«Το γραφείο μου εισέπραξε τα χρήματα όχι εγώ προσωπικώς. Είναι από παρασχεθείσες δικηγορικές υπηρεσίες. Δεν εκδόθηκε απόδειξη για την αμοιβή αυτή αφού αμέσως διεκδικήθηκε δικαστικώς από δύο πρώην συνεργάτες μου δικηγόρους που είχαν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της υπόθεσης και ύστερα από 10 έτη δικαστικό αγώνα έληξε σε βάρος του γραφείου μας», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι κάποιοι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε αυτή την υπόθεση είπε: «Θεωρώ ότι κανένας σύντροφος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το έκανε αυτό σε μένα. Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Η άρση ασυλίας αφορά χαλκευμένο πόρισμα το οποίο είχε πάει στη Βουλή και είχα απαντήσει. Κάποιοι παράγοντες επίσπευσαν τις διαδικασίες στα μέσα Μαΐου 2015. Ο προϊστάμενος εισαγγελέας με ρώτησε πού βρίσκεται η υπόθεση».

Ο  Αλέξης Μητρόπουλος σε πιο προσωπικό ύφος τόνισε: «Έχω ακόμη αντοχές, έχω περάσει βασανισμούς χούντας, δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία ούτε κάποιο σύντροφο μέσα από αυτή την σκευωρία, την υπηρεσιακή αθλιότητα να με σπιλώσουν.»

Μητρόπουλος: Δεν εκλιπαρώ θέση στα ψηφοδέλτια. Γελάστηκαν κάποιοι αν νομίζουν ότι θα κάνω κάτι τέτοιο.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που βγάζουν τον ίδιο πρώτο σε δημοφιλία. «Θεωρώ ότι δεν έχει ο Τσίπρας καμία ηθική βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους στην περιφέρεια Αττικής», είπε ακόμα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο τέως πρωθυπουργός ήταν αυτός που τον παρακάλεσε να μπει στα ψηφοδέλτια. «Θεωρώ ότι δεν δικαιούμαι να κάνω δήλωση αποχώρησης. Αναμένω την κεντρική ηγεσία με τον πρόεδρο. Περιμένω την δική του πολιτική ηγετική θέση», κατέληξε.