31 Αύγουστος 2015, 15:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2015, 10:38

Η πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισε σε ορεινή διαδρομή 170 χιλιομέτρων στις Άλπεις (βίντεο)

  • Η πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισε σε ορεινή διαδρομή 170 χιλιομέτρων στις Άλπεις (βίντεο)

Η 33άχρονη φυσιοθεραπεύτρια από τα Ιωάννινα, Αλεξάνδρα Τσουκανέλη, έγινε η πρώτη Ελληνίδα η οποία τερμάτισε στη μεγάλη διαδρομή των 170 χιλιομέτρων στον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος Ultra Trail du Mont-Blanc, της πλέον δημοφιλούς σχετικής διοργάνωσης στον πλανήτη.

«Η δοκιμασία είναι σωματική και ψυχική» δηλώνει  η 33χρονη αθλήτρια, χαρούμενη για τον τερματισμό της σε μια πολύ δύσκολη διαδρομή στις Άλπεις.

Για δύο εικοσιτετράωρα, 46 ώρες, 13 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, η Αλεξάνδρα Τσουκανέλη έτρεχε σχεδόν χωρίς να σταματήσει. Μάλιστα, λέει χαρακτηριστικά: «Δεν κοιμήθηκα. Σε κάτι τέτοιους αγώνες, το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι ο τερματισμός. Μπορεί να σου συμβούν πολλά, όσο καλή προετοιμασία και εάν έχεις κάνει. Ανεβαίνεις και κατεβαίνεις βουνά. Τα περάσματα ήταν και στα 2.700 μέτρα, ενώ η συνολική υψομετρική διάφορα ήταν 10.000 μέτρα ανάβαση και άλλα τόσα, κατάβαση».

Οι καιρικές συνθήκες στις Άλπεις ήταν καλές, καύσωνας όπως σημειώνει η αθλήτρια, και εξηγεί πως ο αγώνας, επί της ουσίας, είναι ο γύρος του ορεινού όγκου Mont Blanc, με τους αθλητές να περνούν από τρεις χώρες: τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία.