30 Αύγουστος 2015, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2015, 17:09

Το πρώτο χιόνι της χρονιάς έπεσε στον μυθικό Αργαίο της Καππαδοκίας

  • Το πρώτο χιόνι της χρονιάς έπεσε στον μυθικό Αργαίο της Καππαδοκίας

Τη στιγμή που στην Ελλάδα λιώνουμε από θερμοκρασίες 35 και 38 βαθμών Κελσίου, στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Καππαδοκία, σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Καισάρειας, του Ιντζέσου και της Νίγδης, αντικρίζοντας τον οξύκορφο Αργαίο, είδαν την κορυφή του κάτασπρη, στρωμένη με το πρώτο χιόνι της χρονιάς. Μάλιστα η χιονόπτωση κάλυψε την περιοχή από τα 2.800 μέτρα μέχρι την κορυφή του Αργαίου, φθάνοντας μέχρι τα 3.916 μέτρα. 

Οι υπεύθυνοι της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μέτρησαν το χιόνι στα έξι εκατοστά, ενώ η πρόβλεψη για τον καιρό στην Καισάρεια για σήμερα είναι 29 βαθμούς η μεγαλύτερη και 10 η μικρότερη. 

Στην κορυφή του Αργαίου η θερμοκρασία την ημέρα είναι γύρω στους δέκα βαθμούς και το βράδυ πέφτει αρκετά κάτω από μηδέν! Και όλα αυτά κατακαλόκαιρο...

Να σημειωθεί ότι ο Αργαίος είναι το πέμπτο κατά σειράν ψηλότερο βουνό στη Μικρά Ασία, με τον Πόντιο γεωγράφο της Αρχαιότητας Στράβωνα να αναφέρει γι' αυτόν ότι «ήταν συνεχώς καλυμμένος με χιόνια και οι λίγοι που κατάφεραν να αναρριχηθούν στην κορυφή του ανέφεραν ότι σε μέρες με καθαρό ουρανό μπορούσαν να δουν τόσο τη Μεσόγειο στα νότια όσο και τον Εύξεινο Πόντο στα βόρεια».