26 Ιούλιος 2013, 07:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:19

Ανοίγουν σήμερα 4 νέοι σταθμοί του μετρό

  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε επιβάτες σε μετρό και ηλεκτρικό

Στα νότια προάστια θα φτάνουν από σήμερα οι συρμοί του μετρό, καθώς στις 12 το μεσημέρι παραδίδονται στο κοινό οι τέσσερις νέοι σταθμοί της γραμμής 2 -«Ηλιούπολη», «Άλιμος» «Αργυρούπολη» και «Ελληνικό».

Η διαδρομή «Ελληνικό» - «Σύνταγμα» θα διαρκεί 14 λεπτά και εκτιμάται ότι από τους τέσσερις σταθμούς θα εξυπηρετούνται τουλάχιστον 83.000 επιβάτες.

Η νέα επέκταση εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, μειώνοντας την κυκλοφορία των Ι.Χ. κατά 13.000 ημερησίως και συνακόλουθα και των ρύπων CO2 κατά 89 τόνους περίπου.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν εξασφαλιστεί χώροι στάθμευσης γύρω από τους νέους σταθμούς και κυρίως στο Ελληνικό, που θα είναι ο τερματικός σταθμός, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.

Σημειώνεται ότι στους σταθμούς «Άλιμος» και «Αργυρούπολη» έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα επιφανειακοί χώροι με τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά την κατασκευή τους.

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Χρήστος Τσίτουρας ανακοίνωσε ότι θα κατασκευστεί μια νέα γραμμή τραμ, μήκους 1.100 μέτρων, μέσω της οποίας θα συνδέεται το υφιστάμενο δίκτυο του τραμ της παραλιακής με τον σταθμό του μετρό στην Αργυρούπολη.

Η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου επιδιώκεται να ξεκινήσει περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα στα νότια προάστια

Χθες, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρακολούθησε μαζί με τον υφυπουρό Μιχάλη Παπαδόπουλο, την τελική δοκιμή των συρμών.

«Παραδίδουμε ένα έργο που θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα στα νότια προάστια. Ένα έργο που δημιουργεί ανάπτυξη στις γειτονιές της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Παραδίδεται τον Σεπτέμβριο ο σταθμός «Αγ. Μαρίνα»

Τον Σεπτέμβριο η «Αττικό Μετρό» θα παραδώσει στο επιβατικό κοινό τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα», στην επέκταση της Γραμμής 3 από το Αιγάλεω, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες περαιτέρω επέκτασης προς τον Πειραιά, όπως και οι εργασίες επέκτασης του τραμ από το ΣΕΦ προς το κέντρο του Πειραιά.

Πηγή: naftemporiki.gr