28 Αύγουστος 2015, 14:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αύγουστος 2015, 14:55

Μάγεψαν οι Πόντιοι Λάρισας σε Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (φωτο)

  • Μάγεψαν οι Πόντιοι Λάρισας σε Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (φωτο)
  • Μάγεψαν οι Πόντιοι Λάρισας σε Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (φωτο)

Άλλη μια εμφάνιση ποντιακού συλλόγου σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ξεχωρίζοντας για τη ζωντάνια και το κέφι του ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες συμμετοχές. Ο λόγος για το Σύλλογο Ποντίων Λάρισας που συμμετείχε «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» το οποίο διεξήχθη τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Αστέριου Καντώνια από το Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή», στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Τα μέλη του συλλόγου σε ένα κατάμεστο από κόσμο θέατρο παρουσίασαν χορούς από τον Πόντο με τη συνοδεία των μουσικών Σταύρου Παπαδόπουλου (λύρα) και του Θανάση Τάξου (νταούλι) κάνοντας τα φλας των θεατών να αστράψουν σε μια προσπάθειά τους να «αιχμαλωτίσουν» όσο περισσότερες στιγμές μπορούσαν από την εντυπωσιακή παρουσίαση του συλλόγου.

Πέρα από τον ποντιακό σύλλογο οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς από την Πολωνία με το συγκρότημα Ślązaczek του Κατόβιτσε, από τη Σερβία με το συγκρότημα «Oro» Folk Dancing Ensemble της Νις, και από την Ελλάδα με τον Μορφωτικό Σύλλογο Γλαύκης, το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Λαρισαίων, το Σύλλογο Αργιθεατών Ν. Λάρισας και το Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τα καθαρά έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.