28 Αύγουστος 2015, 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αύγουστος 2015, 09:55

Στην Κοζάνη βρέθηκε μίνι γιάφκα που ανήκει σε καθηγητή πανεπιστημίου

  • Συλλήψεις μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18 Hellas – Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής
    (Φωτ. αρχείου)

Μίνι οπλοστάσιο εντόπισε μετά από πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική σε ερειπωμένο σπίτι στην Κοζάνη, το οποίο ανήκει σε 57χρονο καθηγητή Πανεπιστημίου της Λειψίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν δύο πολεμικά τουφέκια και 2.000 σφαίρες, 10 χειροβομβίδες, εκρηκτικά και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Κατά την ανάκριση του, ο 57χρονος δήλωσε «συλλέκτης» και υποστήριξε ότι τα είχε πάρει πριν από περίπου 20 χρόνια. Μάλιστα συνέδεσε την αγορά τους με το ότι είναι κρητικής καταγωγής και θα τα χρησιμοποιούσε «σε κάποιο γλέντι στο νησί».

Πηγές της Αντιτρομοκρατικής ανέφεραν πως τα όπλα και τα εκρηκτικά είναι πολλά, και για αυτό ερευνάται εάν έχουν κλαπεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά και μήπως ο καθηγητής έχει σχέση με τον ακροδεξιό χώρο. 

Πάντως ο 57χρονος, που κρατείται και ανακρίνεται στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, δεν έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές. Ο πατέρας του ήταν αστυνομικός με καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα του από την Πτολεμαΐδα.

Τα όπλα και τα εκρηκτικά θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ στην Αθήνα για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε παράνομες ενέργειες.