27 Αύγουστος 2015, 22:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2015, 22:59

Ο Χαϊκάλης παραδέχτηκε ότι έχει off shore

  • Ο Χαϊκάλης παραδέχτηκε ότι έχει off shore

Σε ομολογία κατοχής εξωχώριας εταιρίας προχώρησε ο Παύλος Χαϊκάλης μετά από τον ασφυκτικό κλοιό που δημιούργησαν οι ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου βουλευτών της ΝΔ, αλλά και μετά από τη δήλωση του υπουργού Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη ότι θα ελεγχθούν όλα τα μέλη της κυβέρνησης τόσο για offshore εταιρίες όσο και αν σήκωσαν λεφτά πριν από τον έλεγχο κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρία με έδρα στην Κύπρο, υποστήριξε όμως ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στην μεγαλόνησο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει κέρδη.

Γι’ αυτό και δεν την δήλωσε στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στην Βουλή. Είπε επίσης ότι δεν έχει αποκρύψει από τις αρχές φορολογητέα ύλη. Ανέφερε τέλος ότι η offshore είναι ουσιαστικά ανενεργή από το 2011.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς του Π.Χαϊκάλη προκύπτει παραβίαση του σχετικού νόμου καθώς απέκρυψε από το αρμόδιο συνταγματικά όργανο την κατοχή της εξωχώριας εταιρίας. Εκτός αυτού ο ίδιος νόμος απαγορεύει σε υπουργούς να έχουν στην κατοχή τους offshore εταιρίες.