27 Αύγουστος 2015, 20:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2015, 22:08

Υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου - Παρέλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα

  • Υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου - Παρέλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκε η νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργός τη χώρας Βασιλική Θάνου. Αφού υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της, στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση», ανέφερε ο Α. Τσίπρας υποδεχόμενος την υπηρεσιακή πρωθυπουργό. Λίγο προτού αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς αισθάνεται που αναλαμβάνει καθήκοντα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. «Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα», απάντησε.

Μετά από το αδιέξοδο των διερευνητικών εντολών η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κατά τη συνταγματική επιταγή, αναλαμβάνει την πρωθυπουργία και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπουργών που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα τελεστεί η ορκωμοσία της και θα ακολουθήσει η διάλυση της Βουλής.