27 Αύγουστος 2015, 23:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αύγουστος 2015, 00:55

Όπερες και οπερέτες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

  • Όπερες και οπερέτες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

Στη μαγεία της κλασικής μουσικής θα παρασύρουν το κοινό οι φθινοπωρινές συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Η αρχή θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:30) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα παρουσιάσει αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βέμπερ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι, Γιόχαν Στράους (υιού), καθώς και από οπερέτες των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη.

Την ΚΟΑ διευθύνει ο διακεκριμένος Ολλανδός μαέστρος Γιαν Βερμάνινχ. Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν η Γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Χριστόπουλος.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει με την εισαγωγή και την άρια για σοπράνο «Leise, leise fromme Weise» από την όπερα Ο ελεύθερος σκοπευτής του Καρλ-Μαρία φον Βέμπερ. Ακολουθούν οι άριες για τενόρο «Fra poco a me ricovero» από τη Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέτι και «O soave fanciulla» από την όπερα Λα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι.

Θα ακολουθήσει η εύθυμη εισαγωγή από τη δημοφιλέστατη οπερέτα Οι Aπάχηδες των Αθηνών του Νίκου Χατζηαποστόλου και το απόσπασμα «Ψηλά στο μέτωπο» από μια ακόμη πασίγνωστη οπερέτα, τον Βαφτιστικό του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Η βραδιά στον Κήπο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ολοκληρωθεί με αγαπημένες μελωδίες του βασιλιά του βαλς και της αυστριακής οπερέτας, Γιόχαν Στράους.

  • Κατά την προπώληση τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ, ενώ κατά την είσοδο 12 ευρώ.