27 Αύγουστος 2015, 17:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2015, 17:07

«Ξεκινάμε», το προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ

  • «Ξεκινάμε», το προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ
    Τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στην οδό Ρηγίλλης

Τον τόνο της προεκλογικής εκστρατείας έδωσε σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι με την προκήρυξη των εκλογών προσπαθεί να δραπετεύσει, στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αρνήθηκε το διάλογο, επέδειξε καθεστωτική νοοτροπία» και τον χαρακτήρισε αλαζόνα.

Ακόμη, προανήγγειλε για την Τρίτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρηγίλλης που θα έχει συμβολικό χαρακτήρα (το κόμμα ξεκινά από τις ρίζες του). Επιπλέον, ζήτησε να γίνουν δυο ντιμπέιτ, ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα με τον Αλέξη Τσίπρα και με όποιους όρους θέλει εκείνος.

Επισήμανε ότι μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές, θα είναι έτοιμο και το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ με σύνθημα «ξεκινάμε».

Για την προεκλογική περίοδο σημείωσε ότι «ξεκινάμε μια νέα μάχη και τη μάχη αυτήν υποχρεούμαστε να την κερδίσουμε και μπορούμε να την κερδίσουμε». Αναφορικά με τις λίστες ανακοίνωσε ότι θα καταρτιστούν με βάση τους σταυρούς που είχαν συγκεντρώσει οι βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές.

Τέλος, αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε για τον τρόπο που εκφράστηκε το τελευταίο διάστημα εναντίον του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «Εγώ δεν είμαι δήθεν όπως είναι αυτός και δεν πρόκειται να πω ψέματα όπως αυτός. Θα λέω την αλήθεια με το στιλ το νεοδημοκρατικό, με το ήθος που μου έχει διδάξει η ΝΔ».

Από τη μεριά του το Μαξίμου τόνισε με ανεπίσημο κείμενο ότι: «Δεν υπάρχει κανένα νέο ξεκίνημα από τα πιο φθαρμένα και απαξιωμένα υλικά του παλιού πολιτικού συστήματος».