27 Αύγουστος 2015, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2016, 13:08

Μουσικοχορευτικό υπερθέαμα από τα Αρμενόπουλα στη Σύρο

  • Μουσικοχορευτικό υπερθέαμα από τα Αρμενόπουλα στη Σύρο
    (Φωτ.: koinignomi.gr)

Η αυλαία στη φιλοξενία Αρμενοπαίδων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στη Σύρο έπεσε με τον πλέον συγκινητικό τρόπο, μ’ ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σύρος – Πολιτισμός 2015», στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, τα παιδιά τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική με όργανα της πατρίδας τους και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τη χώρα τους αλλά και την Ελλάδα.


(Φωτ.: koinignomi.gr)

Στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε δεκάλεπτο βίντεο με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Ναγκόρνο Καραμπάχ Πάκο Σαακιάν, ο οποίος τόνισε ότι η εικοσαετής φιλοξενία ορφανών παιδιών αγωνιστών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στη Σύρο αποτελεί την απόλυτη έκφραση των φιλικών και φιλάνθρωπων συναισθημάτων του νησιού και απόδειξη της μακρόχρονης φιλίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αρμενικό λαό.

Ο κόσμος αγκάλιασε την εντυπωσιακή εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας αλλά και των υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η βουλευτής Λουντμίλα Μπαρσεχιάν, ο αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Ορθόδοξων Αρμενίων σεβασμιότατος Χορέν Ντογραματζιάν, και άλλοι επίσημοι.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 20:30, τα παιδιά θα παρουσιάσουν το ίδιο πρόγραμμα στις «Ιωνικές Γιορτές», το φθινοπωρινό φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.