27 Αύγουστος 2015, 21:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2015, 22:08

Εκλογές 2015: Ποια θα είναι η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

  • Εκλογές 2015: Ποια θα είναι η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης
    Από αριστερά: Γιώργος Χουλιαράκης, Αντώνης Μανιτάκης, Πέτρος Μολυβιάτης

Αύριο στις 9 αύριο πρωί αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων που θα μετέχουν στη νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τη Βασιλική Θάνου. Στις 13:00 θα γίνει η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει την παρακάτω σύνθεση.  

Υπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει ο πανεπιστημιακός Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ήταν υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και στην κυβέρνηση Πικραμμένου το 2012. Αργότερα ανέλαβε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Στο υπουργείο Εξωτερικών τοποθετείται ο Πέτρος Μολυβιάτης, επίσης υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμμένου και μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών. Ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, θα είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, ενώ υπουργός Οικονομίας θα αναλάβει ένας γνώριμος από το παρελθόν, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, «τσάρος» της οικονομίας το διάστημα 2001-2004.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα είναι ο γνωστός από τη θητεία του ως πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης. Υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να είναι ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα έχει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ροδόλφος Μορώνης.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος εν αποστρατεία. Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα οριστεί ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης και υπουργός Πολιτισμού η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα. Στο υπουργείο Παιδείας θα τοποθετηθεί η Φρόσω Κιάου, υπουργός Ναυτιλίας θα είναι ο Χρήστος Ζώης και υπουργός Εργασίας ο Δημήτρης Μουστάκας.

Στο υπουργείο Τουρισμού αναμένεται η 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη ενώ υπουργός Υγείας θα αναλάβει ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος. Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης.