26 Αύγουστος 2015, 21:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2015, 21:40

Τσίπρας: Έχω την υποχρέωση να τεθώ στην κρίση του ελληνικού λαού

  • Τσίπρας: Έχω την υποχρέωση να τεθώ στην κρίση του ελληνικού λαού

Yπέρ μιας ισχυρής εντολής από τον ελληνικό λαό τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε, ωστόσο, ότι και με αυτοδυναμία 151 βουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασία, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί η προτίμησή του στους ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι η έως τώρα συνεργασία τους ήταν έντιμη.

Ακόμη, δήλωσε ότι αισθάνεται άνετα που έχει τη δυνατότητα σε μια κρίσιμη καμπή να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον κρίνει, για να λογοδοτήσει, όπως είπε, για όσα έκανε ή δεν έκανε αυτούς τους μήνες της πρωθυπουργίας του.

Υποστήριξε ότι επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και ότι εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής.

Είπε ότι μετά την 12η Ιουλίου το πεδίο ήταν τελείως διαφορετικό και πως είχε την υποχρέωση να τεθεί στην κρίση των πολιτών και αυτό κάνει.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ήσυχος με τη συνείδηση του για την επιλογή του, όπως είπε, να μην οδηγήσει τον λαό σε μια ανείπωτη καταστροφή. «Το "όχι" σε μια κακή συμφωνία το έκανα "ναι" σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα αλλά δίνει προοπτική», σημείωσε.

Εκτίμησε επίσης ότι στο ποσοστό του 62% που έλαβε το «όχι» μόνο μια μικρή μειοψηφία ήταν κατά μιας συμφωνίας και υπέρ της εξόδου από την Eυρώπη.