26 Αύγουστος 2015, 21:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2015, 19:50

Η νεαρή φοιτήτρια που αποφάσισε να ζει στα τρένα!

  • Η νεαρή φοιτήτρια που αποφάσισε να ζει στα τρένα!
    Η Λέονι Μίλερ σε ένα από τα ταξίδια της στο τρένο

Όλα άρχισαν όταν η Γερμανίδα φοιτήτρια λογομάχησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της και αυτό στάθηκε η αφορμή για να παρατήσει το σπίτι της. Όμως δεν επέλεξε να μείνει κάπου αλλού – αντίθετα, συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε να μένει πουθενά, όπως είπε στην Washington Post.

Αντί λοιπόν να πληρώνει ενοίκιο 400 ευρώ, η Λέονι Μίλερ αγόρασε ένα μηνιαίο εισιτήριο που της δίνει απεριόριστη πρόσβαση σε κάθε τρένο μέσα στη χώρα. Όπως δήλωσε, αισθάνεται ελεύθερη από τότε που παράτησε το σπίτι της. «Αισθάνομαι πραγματικά σαν στο σπίτι μου στα τρένα και μπορώ να επισκέπτομαι πιο πολλούς φίλους και πόλεις. Είναι σαν να είμαι σε διακοπές όλη την ώρα».

Για τα ταξίδια της η Λέονι έχει πάντα μαζί της ρούχα για αλλαγή, το κομπιούτερ της, τις σημειώσεις της σχολής της και ένα τσαντάκι με τα καλλυντικά της. Πλένει τα ρούχα της αλλά και πλένεται κι η ίδια στις τουαλέτες των τρένων.

Η ασυνήθιστη συνήθειά της τράβηξε τα βλέμματα και είδε το φως της δημοσιότητας σε διεθνή ειδησεογραφικά σάιτ όπως το Spiegel Online, όπου εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις της και τις εμπειρίες της. «Διαβάζω, γράφω, συναντώ ανθρώπους όλη την ώρα. Πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις σε ένα τρένο».

Η νεαρή φοιτήτρια συνήθως ταξιδεύει αργά το βράδυ. Όταν κάποια στιγμή κουράζεται και θέλει να κοιμηθεί σε ένα πραγματικό κρεβάτι, έχει τη λύση. Το αγόρι της, η μητέρα της ή η γιαγιά της την φιλοξενούν σε διαφορετικές πόλεις. «Σε μια κανονική ζωή θα είχα μια σχέση εξ αποστάσεως με το φίλο μου, γιατί ζούσαμε σε διαφορετικές πόλεις. Τώρα βλεπόμαστε πολύ συχνά», δηλώνει στο γερμανικό κανάλι SWR.

Παρ’ όλα αυτά, το να ζει φτηνότερα δεν είναι ο μόνος στόχος που έχει κατά νου. «Θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους να αμφισβητούν τις συνήθειές τους και όσα θεωρούν ότι είναι φυσιολογικά. Πάντα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες απ’ ό,τι σκέφτεται κάποιος. Η επόμενη περιπέτεια περιμένει στη γωνία – αρκεί να θέλεις να την βρεις».