26 Αύγουστος 2015, 10:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2015, 10:24

Πανελλήνιες 2015: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

  • Βάσεις 2017: Δείτε τα αποτελέσματα για ΑΕΙ-ΤΕΙ
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση, καθώς σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι τάσεις συγκριτικά με πέρυσι είναι πτωτικές, με αρκετές σχολές της περιφέρειας να έχουν φέτος πολύ χαμηλότερη βάση εισαγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr. Αρκεί να πληκτρολογηθεί ο οκταψήφιος κωδικός αριθμός τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).

Εξάλλου, τα αποτελέσματα έχουν σταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος θα ισχύσει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, και έτσι όσοι έχουν επιτύχει σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους. Οι επιτυχόντες δεν έχουν παρά να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Θα πρέπει να ακολουθήσει η ταχυδρομική αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών.

Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.