25 Αύγουστος 2015, 23:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2015, 22:25

«Όχι» Παυλόπουλου σε σύσκεψη αρχηγών

  • Στην Ξάνθη για τα Ελευθέρια ο Προκόπης Παυλόπουλος
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας

Με απαντητική επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (η οποία ζητούσε σύσκεψη αρχηγών), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κλείνει ουσιαστικά το θέμα της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών. Αν λοιπόν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην επιστολή, θα λειτουργήσει «κατά το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων του Συντάγματος –πρωτίστως δε με βάση τον σκοπό που υπηρετούν σύμφωνα με την τελολογική τους ερμηνεία, και μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα περιστάσεις– αλλά και, συμπληρωματικώς, κατά την ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική».

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι από την ώρα που οι Α. Τσίπρας, Δ. Κουτσούμπας και Π. Καμμένος, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν μετέχουν σε κυβέρνηση, δεν έχει κανένα νόημα η όποια συνάντηση με τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Το πιθανότερο είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος να κάνει τηλεφωνικό κύκλο επαφών, ξεκινώντας από τον πρωθυπουργό και από κει και πέρα με τους υπόλοιπους αρχηγούς. Αν κάποιος θέλει να συναντηθεί μαζί του, θα διαφανεί μέσα από αυτή τη διαδικασία.