25 Αύγουστος 2015, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2015, 17:06

Συνάντηση Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

  • Συνάντηση Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο
    O Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου

Για σημαντικό έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, σε θρησκευτικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, πέραν της δυνατότητας που είχαμε ιδιωτικά να συναντηθούμε, σε μια δύσκολη στιγμή αλλά ταυτόχρονα και σε μια στιγμή που όλοι πρέπει να πάρουμε δυνάμεις και να δώσουμε τον αγώνα για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να καταφέρει ο λαός μας να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχήθηκε στον Αλ. Τσίπρα να έχει φώτιση για κριτική σκέψη και δύναμη για σωστές αποφάσεις.

Ανέφερε μάλιστα τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «εμείς οι Έλληνες είμαστε τρελοί, αλλά έχουμε θεό φρόνιμο» και πρόσθεσε ότι στις δύσκολες στιγμές επεμβαίνει.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η Αλβανία είναι ένας χώρος πολύ σημαντικός. Είναι «ο γείτονας», είπε χαρακτηριστικά, και τόνισε στον πρωθυπουργό ότι περιμένει την επίσκεψή του στην Αλβανία. «Το είχατε ήδη υποσχεθεί και δεν το τηρήσατε», επέμεινε ο Αρχιεπίσκοπος. «Θα τα καταφέρουμε», απάντησε ο Α. Τσίπρας.