25 Ιούλιος 2013, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:19

Αλβανοί παρουσίασαν χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας με την Πάργα και όχι μόνο!

  • Αλβανοί παρουσίασαν χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας με την Πάργα και όχι μόνο!

Αλβανοί παρουσίασαν χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας με την Πάργα και όχι μόνο!

Ο προκλητικός χάρτης περιλάμβανε Κέρκυρα, Παξούς, Πρέβεζα, Πάργα, Θεσπρωτία και ένα κομμάτι της Άρτας!

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των αλβανών εις βάρος της Ελλάδας. Σε συνέχεια των δηλώσεων του απερχόμενου αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος σε ομιλία του πριν λίγους μήνες είχε μιλήσει για την Μεγάλη Αλβανία, ήρθε ένα νέο περιστατικό να δείξει και πάλι την αλβανική επιθετικότητα. Αυτή τη φορά ήταν στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου αλβανοί εθνικιστές (60-80 τον αριθμό) έστησαν εξέδρα στην οποία δέσποζε σε φόντο χάρτης με την «Μεγάλη Αλβανία».

Ανάμεσα στα διεκδικούμενα εδάφη των αλβανών είναι και τα εδάφη της νοτίας Ηπείρου, συγκεκριμένα η Θεσπρωτία, η Πάργα, η Πρέβεζα, ένα κομμάτι της Άρτας καθώς και η Κέρκυρα με τους Διαπόντιους νήσους και τους Παξούς. Το κεντρικό σύνθημα του πανό ήταν «Μια Αλβανία στην Ευρώπη», ενώ σε μικρότερο χάρτη έγραφαν στα γερμανικά: «Επανένωση των (υπό ξένη κατοχή) μικρών αλβανικών περιοχών, σε μια μεγάλη Αλβανία, είναι το ξεκίνημα μια μεγάλης δικαιοπραξίας».

Επίσης, σε σημαίες που ετοίμασαν για την Θεσπρωτία αναγραφόταν το όνομα Τσαμουριά. Η θλιβερή αυτή κουστωδία πραγματοποίησε ανενόχλητη την «παράσταση» της, δίνοντας έτσι έμφαση στη ρήση «όνειρα θερινής νυκτός». Πέρα από την (νέα) πρόκληση των αλβανών, το ερώτημα το οποίο γεννάται είναι αν το ελληνικό προξενείο στο Μόναχο ενημέρωσε για την θλιβερή αυτή εκδήλωση την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ και φυσικά εάν προέβη σε κάποιο διάβημα στη γερμανική κυβέρνηση.

Πηγή: eleysis-ellinwn.gr