24 Αύγουστος 2015, 16:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2015, 15:59

Τιμή στην παράδοση του Πόντου για 23η χρονιά στην Κατερίνη

  • Τιμή στην παράδοση του Πόντου για 23η χρονιά στην Κατερίνη
    Φωτ.: olympiobima.gr
  • Τιμή στην παράδοση του Πόντου για 23η χρονιά στην Κατερίνη
    Φωτ.: olympiobima.gr

Μουσική, χορός και τραγούδι κράτησαν για δύο μέρες ξάγρυπνη την Κατερίνη, που έζησε στους ρυθμούς του 23ου ποντιακού παραδοσιακού πανηγυριού το οποίο διοργανώθηκε από τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «Παναγία Σουμελά». Οι... δυσοίωνες μετεωρολογικές προβλέψεις δεν πτόησαν τους Πιερείς που στις 21 και 22 Αυγούστου έδωσαν το παρών γεμίζοντας το χώρο μπροστά από τη Στέγη του συλλόγου στον Πέλεκα.

Ο Γιάννης Κουρτίδης τραγουδώντας ποντιακά με τη συνοδεία μουσικών - μελών του συλλόγου ξεσήκωσε τον κόσμο την πρώτη μέρα. Τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν χορούς του Πόντου αλλά και δημοτικούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς βραβεύτηκαν τα τρία παιδιά της οικογένειας Κουρτίδη που είναι μέλη των χορευτικών και μουσικών τμημάτων.  


Φωτογραφία από τις πρόβες

Η μεγάλη ετήσια γιορτή συνεχίστηκε και το Σάββατο με τη σκυτάλη της διασκέδασης να περνά στους Δημήτρη Καρασαββίδη, Κώστα Κασιμίδη, Χρήστο Ιωαννίδη, Γιώργο Αμπερίδη, Τάσο Ιμιρτζίδη και Γιώργο Φωτιάδη.

Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» χόρεψε χορούς από την Κρήτη, ενώ χορούς του Πόντου χόρεψαν μέλη του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά». Τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον πολιτισμό δόθηκε στον Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος για πολλά χρόνια διατέλεσε πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Παράλληλα με τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης έστησε φωτογραφική έκθεση μνήμης και χρέους στον ιστορικό Πόντο, έκθεση ποντιακού-προσφυγικού βιβλίου αλλά και έκθεση με παραδοσιακά ποντιακά είδη και αντικείμενα. 

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ21
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2015
21:00
Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στο ξέφρενο...