24 Αύγουστος 2015, 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2015, 08:38

2.500 νέοι πρόσφυγες καταφθάνουν εντός ωρών στο λιμάνι του Πειραιά

  • 2.500 νέοι πρόσφυγες καταφθάνουν εντός ωρών στο λιμάνι του Πειραιά
    Ο σταθμός Λαρίσης είναι μόνο ένας από τους σταθμούς στο μακρινό ταξίδι των προσφύγων από τη Συρία (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης)

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-1, μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία.

Την Κυριακή, το ίδιο πλοίο μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά άλλους 2.466 πρόσφυγες από την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σάμο.

Οι επίσημες Αρχές αναφέρουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από το λιμενικό σώμα-ελληνική ακτοφυλακή για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων, η πλειοψηφία των οποίων αναμένεται να μεταφερθεί με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό το σταθμό Λαρίσης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι έρευνες από τα ξημερώματα του λιμενικού σώματος και της Frontex, στα ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης, για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών το σκάφος των οποίων αναποδογύρισε και αυτοί βρέθηκαν στη θάλασσα.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και διασωθεί από πλωτό του λιμενικού και αλιευτικό 8 παράτυποι μετανάστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 15 άτομα.