23 Αύγουστος 2015, 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2015, 20:12

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει ιστορικά ντοκιμαντέρ στην Κύθνο

  • Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει ιστορικά ντοκιμαντέρ στην Κύθνο

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) παρουσιάζει την Τετάρτη 26 Αυγούστου ,στις 21:30, τα ιστορικά ντοκιμαντέρ «Ίμβρος-Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης». Η εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με το δήμο Κύθνου, θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Στα ντοκιμαντέρ καταγράφονται και παρουσιάζονται η ιστορία και ο πολιτισμός των δύο νησιών, μέσα από τις μαρτυρίες των γηγενών κατοίκων τους.

Η σκηνοθεσία είναι της Ειρήνης Σαρίογλου και του Πάνου Αγγελόπουλου, η (πρωτότυπη) μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη, η ποίηση του Δημήτρη Κ. Παπακωνσταντίνου. Τραγουδά ο Γιώργος Νταλάρας με τον Ζουλφί Λιβανελί και την αφήγηση κάνει ο Κων/νος Μαρκουλάκης και η Μαρία Ναυπλιώτου.

Την επόμενη ημέρα (Πέμπτη 27 Αυγούστου) και την ίδια ώρα (21:30) θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Η Σιωπηλή Σχολή-Μια αναδρομή στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», στο θεατράκι Δρυοπίδας Κύθνου.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποφοίτηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τη Σχολή.

Αντίστοιχα, η σκηνοθεσία είναι των Ειρήνη Σαρίογλου και Μαρίνας Λεοντάρη, η πρωτότυπη μουσική του Βασίλη Δημητρίου και η αφήγηση του Γιώργου Κέντρου. Το ντοκιμαντέρ έλαβε Α΄ βραβείο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου το 2012. 

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ16
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2015
19:00
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ),...