23 Αύγουστος 2015, 12:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2015, 12:56

Άρνηση Τσίπρα να συναντήσει Μεϊμαράκη

  • Η πρώτη επικοινωνία Τσίπρα-Τραμπ

Αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας συνάντηση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ του είχε τηλεφωνήσει προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο Μαξίμου φαίνεται ότι δεν συγχώρεσαν στον πρόεδρο της ΝΔ τα όσα είπε σε βάρος του Α. Τσίπρα μετά το διάγγελμα, αλλά ούτε και την... καθυστέρηση στο θέμα της διερευνητικής εντολής. Όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, ο Ε. Μεϊμαράκης επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και για αυτό άλλωστε παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, τόνισε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Σήμερα είναι η τρίτη και τελευταία μέρα που, βάσει Συντάγματος, ο Ε. Μεϊμαράκης έχει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Όταν την καταθέσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να την παραδώσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκρότησε ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ, είναι η τρίτη δύναμη σε αριθμό εδρών στη Βουλή.