22 Αύγουστος 2015, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2015, 17:59

Ποντιακοί χοροί και παραδοσιακό γλέντι στις εκδηλώσεις στον Κλείτο Κοζάνης (βίντεο)

  • Ποντιακοί χοροί και παραδοσιακό γλέντι στις εκδηλώσεις στον Κλείτο Κοζάνης (βίντεο)
    Φωτ.: www.kozan.gr

Με ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι πέφτει απόψε η αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων στον Κλείτο Κοζάνης. Η συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως είναι ο Γιώργος Σιαμλίδης, ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο Στάθης Παυλίδης, ο Γιάννης Γκόσιος κ.α., αναμένεται να δώσουν άκρως παραδοσιακό τόνο στη βραδιά.

Οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Κλείτου Κοζάνης, που πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Αυγούστου.

Την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκαν ποντιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Παλατιανού Κιλκίς,  του Ποντιακού Συλλόγου Δάφνης Πέλλας, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σκήτης «Ο Εύξεινος», του Ιστορικού Λαογραφικού Συλλόγου Λευκόβρυσης «Διγενής Ακρίτας», του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων «Πόντος».

Επίσης, το παρών έδωσαν και οι «Μωμόγεροι» του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Δημήτριου Ρυακίου. Χθες, Παρασκευή, οι θεατές απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση «Η μανασία κι σύρκεται» από τον Ποντιακό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου- Ρυακίου.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων υποστηρίζει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης.

Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2015
21:00
Ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Κλείτου σας προσκαλεί στις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει από...