22 Αύγουστος 2015, 22:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2015, 20:11

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Σολόφσκι

  • Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Σολόφσκι

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα νησιά Σολόφσκι, συλειτουργούντων των Θεοφιλ. Επισκόπων Ναυκράτιδος Μελετίου και Βοσκρεσένσκι Σάββα, επ’ ευκαιρία της εορτής των ιδρυτών της Μονής, οσίων Πατέρων Σαβατίου, Ζωσιμά και Γερμανού.

Προ της απολύσεως της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Πορφύριος προσέφερε στον Μακαριώτατο την εικόνα των εορταζόντων Αγίων, καθώς και ένα λίθο από τον τόπο όπου μαρτύρησαν οι Νεομάρτυρες της Μονής.

Εν συνεχεία, ο Πατριάρχης έλαβε το λόγο κι αφού ευχαρίστησε πρωτίστως τον Αγιώτατον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλον για την ευκαιρία που του παρείχε να επισκεφθεί τον αγιασμένο αυτόν τόπο, τόσον από τους ασκητικούς κόπους και αγώνες των μεγάλων στάρετς και ασκητών, όσο και από το μαρτυρικό αίμα των Νεομαρτύρων της Πίστεως, εκμυστηρεύτηκε ότι 30 χρόνια επιθυμούσε να μεταβεί για προσκύνημα στα νησιά Σολόφσκι.


 Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄

Μετά την καθιερωμένη μοναστική τράπεζα, ο Μακαριώτατος αναχώρησε για την Ιερά Μητρόπολη Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, διασχίζοντας αεροπορικώς όλη τη ρωσική γη, όπου θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τα μοναστήρια της περιοχής αυτής.