22 Αύγουστος 2015, 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2015, 13:00

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά

  • Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά
    Τον Παναγιώτη Λαφαζάνη δέχτηκε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο γραφείο της, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Κριτική προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άσκησε, για μία ακόμα φορά, με τις δηλώσεις της η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδεχόμενη τον επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα» Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών από τη Βουλή, την ίδια στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι για την όλη διαδικασία οι εκβιαστές - δανειστές είχαν πλήρη ενημέρωση, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισαν:«ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

Aπό την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμβολή της Προέδρου της Βουλής για την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, σε μια εποχή που, όπως είπε, η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής «κουρελόχαρτο».

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη θα έχει, στις έξι το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.