21 Αύγουστος 2015, 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αύγουστος 2015, 17:06

Λαφαζάνης: Θα πάρουμε την τρίτη εντολή και το «όχι» θα νικήσει

  • Λαφαζάνης: Θα πάρουμε την τρίτη εντολή και το «όχι» θα νικήσει

«Το όχι του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει ορφανό σε αυτές τις εκλογές» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ως αρχηγός των 25 βουλευτών, οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν σήμερα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διερευνητικής εντολής, ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα την λάβει, ως τρίτη δύναμη στη Βουλή, και θα την αξιοποιήσει κάνοντας επαφές με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, καθώς και με κοινωνικούς φορείς.

Η Λαϊκή Ενότητα, είπε, έχει «εναλλακτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο», που θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και τους εκβιασμούς» της ΕΕ. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι δεν ανατράπηκε αλλά παραιτήθηκε, κάτι που δείχνει «φόβο, αμηχανία και πανικό».

«Η κυβέρνηση φοβήθηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να μετρηθεί η εμπιστοσύνη και να μιλήσουν οι βουλευτές και κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι 25 βουλευτές που εντάχθηκαν στο νέο κόμμα, παραμένουν συνεπείς στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ένα «μέτωπο λαϊκής βάσης των μεγάλων και ενωτικών λαϊκών αγώνων· αντιμνημονιακό, προοδευτικό, πατριωτικό, με σκοπό την εθνική ανεξαρτησία και την ανασυγκρότηση της χώρας [...] Το όχι θα νικήσει ξανά» κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.