24 Ιούλιος 2013, 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:19

Επιστολή βόμβα παραίτησης 25 δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας

  • Επιστολή βόμβα παραίτησης 25 δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινή επιστολή παραίτησης από τα δημοτικά αξιώματά τους συνυπογράφουν 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ).

Την επιστολή, που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους αρμόδιους υπουργούς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατέθεσε σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ο κ. Δανιηλίδης δήλωσε πως αναμένεται η συνυπογραφή και άλλων δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας και κάλεσε και τις άλλες ΠΕΔ της χώρας να προβούν στην υποβολή παρόμοιων επιστολών, ως «ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, με τις αντισυνταγματικές, αντιαυτοδιοικητικές και αντιευρωπαϊκές ρυθμίσεις αλλεπάλληλων νομοθετημάτων, δέχεται επαναλαμβανόμενα, εξουθενωτικά και ταπεινωτικά πλήγματα, που την οδηγούν στον πλήρη αφανισμό».

Στην επιστολή τους οι δήμαρχοι καταλογίζουν στην Κεντρική Εξουσία πως «απαιτεί και μεθοδικά εφαρμόζει την πολιτική εξουθένωση, την ηθική εξόντωση, τη θεσμική εξαφάνιση, τον διοικητικό εκμηδενισμό, τον οικονομικό όλεθρο, τον κοινωνικό ευνουχισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Καλούν επίσης την κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δεχθεί τα δίκαια -όπως αναφέρουν- αιτήματά τους, τονίζοντας ταυχόχρονα ότι «αν αγνοήσει για ακόμη μία φορά αυτήν την ύστατη έκκληση», καταθέτουν τις παραιτήσεις τους από τα δημοτικά αξιώματά τους.

Πηγή: naftemporiki.gr