20 Αύγουστος 2015, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αύγουστος 2015, 17:59

ΚΥΣΕΑ: Νέοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ

  • ΚΥΣΕΑ: Νέοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ
    Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Αρκετές ώρες μετά από την (σημερινή) ανακοίνωση-καταγγελία της ΝΔ για αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, το ΥΕΘΑ έκανε γνωστή, αργά το απόγευμα, την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για κρίσεις στο Στράτευμα.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Ναυάρχου. Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, Αρχηγός Στόλου. 

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τονίζεται, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Αρκετές ώρες νωρίτερα, ανακοίνωση του συντονιστή Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Κώστα Τασούλα έκανε λόγο για αλλαγές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ μετά από ... συνεδρίαση δια συλλογής υπογραφών και χωρίς φυσική παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας!

Κάτι, που όπως υποστήριζαν από τη Συγγρού, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η ανακοίνωση ίσως «δείχνει» ημερομηνία εκλογών, καθώς οι αρχηγοί δεν αναλαμβάνουν άμεσα τα καθήκοντά τους, αλλά στις 15 Σεπτεμβρίου.