22 Αύγουστος 2015, 21:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2015, 21:41

«Η Κωνσταντινούπολις» του Σκαρλάτου Βυζάντιου σε τουρκικά και αγγλικά!

  • «Η Κωνσταντινούπολις» του Σκαρλάτου Βυζάντιου σε τουρκικά και αγγλικά!
    (Φωτ.: amen.gr / Νίκος Μαγγίνας)

Το ιστορικό και πολυσήμαντο έργο του Σκαρλάτου Βυζάντιου Η Κωνσταντινούπολις (έκδοση του 1869) θα εκδοθεί στην τουρκική και την αγγλική γλώσσα! Αυτό ανακοίνωσαν και υπέγραψαν στο Νιχώρι ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγίας Κουμαριώτισσας Νεοχωρίου Παντελής Βίγκας με τον εκδοτικό οίκο «Ιστός», τον οποίον εκπροσωπούσε ο Λέκτορας Ιστορίας Χάρης Ρήγας.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από το τέλος της Ακολουθίας της Παράκλησης της Παναγίας στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου Κουμαριωτίσσης, στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Για τις νέες εκδόσεις θα συνεργαστούν η κοινότητα Παναγίας Κουμαριώτισσας Νεοχωρίου με τις εκδόσεις «Ιστός» και το ίδρυμα «John Fafalios» από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με το amen.gr, ο Παντελής Βίγκας εξήγγειλε τη δημιουργία παρεκκλησίου εντός του Ιερού Ναού, αφιερωμένου στη μνήμη του αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου ενώ διαβεβαίωσε με ζήλο τον Πατριάρχη του Γένους ότι το Νιχώρι, πιστό στη ρωμαίικη και ορθόδοξη συνείδηση, θα συνεχίσει την πορεία του ελπίζοντας ότι ο χρόνος θα δικαιώσει τις προσδοκίες των κατοίκων του.