21 Αύγουστος 2015, 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αύγουστος 2015, 11:23

Λαμπρά θα γιορτάσει και φέτος η Παναγία Φανερωμένη Νέας Μηχανιώνας

  • Λαμπρά θα γιορτάσει και φέτος η Παναγία Φανερωμένη Νέας Μηχανιώνας

Χιλιάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Μηχανιώνας, αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αναμένεται να σπεύσουν και φέτος στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης προκειμένου να προσκυνήσουν με κατάνυξη την εικόνα της Μηχανιώτισσας, στα εννιάμερα της Θεοτόκου.

Η εικόνα, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι θαυματουργή, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου, αφού έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά από τη Μικρασιατική Καταστροφή «συνταξιδεύοντας» με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κυζικινής Χερσονήσου.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός της γιορτής και θα ακολουθήσει η περιφορά της θαυματουργού εικόνας της Μεγαλόχαρης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιουστίνου. Επίσης, θα ψαλεί Μικρός Παρακλητικός Κανών και χαιρετισμοί της Παναγίας και στη συνέχεια θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία (Αγρυπνία).

Την Κυριακή 23 Αύγουστου, γιορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Το βράδυ θα τελεστεί Εσπερινός και ο Μικρός Παρακλητικός Κανών εις την Υπεραγία Θεοτόκο.