20 Αύγουστος 2015, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αύγουστος 2015, 15:59

Ο Πόντος στη Νάξο με το Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος»

 • Ο Πόντος στη Νάξο με το Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος»
  Εντυπωσίασαν με την παρουσία τους τα αγόρια και τα κορίτσια του Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο Φάρος»
 • Ο Πόντος στη Νάξο με το Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος»
  Ο «χορός των μαντηλιών» από τα κορίτσια του συλλόγου
 • Ο Πόντος στη Νάξο με το Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος»
  Η Σοφία Σαββίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο Φάρος» με τον Μιχάλη Δέτση, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμαριώνα Νάξου κατά την απονομή
 • Ο Πόντος στη Νάξο με το Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος»
  Οι Ναξιώτες λάτρεψαν τους ποντιακούς χορούς

Σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, τη Νάξο «μετακόμισε» για τρεις μέρες ο δραστήριος Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος» προκειμένου να φέρει τον... Πόντο στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμαριώνα, στο ομώνυμο ημιορεινό παραδοσιακό χωριό στο κέντρο της Νάξου.

Εκεί, στους πρόποδες του βουνού Ράχη, σε υψόμετρο 300 μέτρων ο ποντιακός σύλλογος παρουσίασε στις 15, 16,17 Αυγούστου χορούς και δρώμενα της αλησμόνητης πατρίδας του Πόντου μέσα από μια μουσικοαφηγηματική διαδρομή.

Με την απίστευτη εμφάνισή τους και τη δροσιά που έχουν τα ποντιακά νιάτα, τα κορίτσια και τα αγόρια του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος» κέρδισαν το δυνατό χειροκρότημα, το θαυμασμό και τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων.


Φωτιά, λύρα και νταούλι και το γλέντι... άναψε στην παραλία Αγιασσού

Ο δήμαρχος Νάξου Μανώλης Μαργαρίτης έκανε λόγο για «υπερθέαμα», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμαριώνα Νάξου, Μιχάλης Δέτσης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στο Σύλλογο Ποντίων Αγ.Βαρβάρας για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση την οποία παρέλαβε η πρόεδρος του Σοφία Σαββίδου.

Παρά τις πρόβες για την εκδήλωση, η 36μελής αποστολή του συλλόγου βρήκε χρόνο να απολαύσει τις παραλίες, το φαγητό, τη νυχτερινή ζωή και τα αξιοθέατα της Νάξου. Μάλιστα στην παραλία Αγιασσού με τα κρυστάλλινα νερά, τα παιδιά του συλλόγου άναψαν φωτιά και χόρεψαν ποντιακά πάντα με τη συνοδεία της λύρας και του νταουλιού.

*Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ»

Gallery