20 Αύγουστος 2015, 14:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αύγουστος 2015, 14:48

Μεγάλες... δόσεις ποντιακού πολιτισμού στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης (φωτο-βίντεο)

  • Μεγάλες... δόσεις ποντιακού πολιτισμού στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης (φωτο-βίντεο)

Για ακόμα μια χρονιά ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ακροποτάμου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», πραγματοποίησε στο πλαίσιο του εορτασμού της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία.

«Το κλίμα ήταν πολύ θερμό, από τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του» λέει στο pontos-news.gr ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Χαρίλαος Λιβάρδας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 14 Αυγούστου το απόγευμα, με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας και στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τους Γιώργο Εμμανουηλίδη στη λύρα και το τραγούδι, Μπάμπη Παπαδόπουλο στο τραγούδι, Χρήστο Βαρύτιμο στη λύρα, Παύλο Ιωαννίδη στα πλήκτρα, Γιώργο Ιακωβίδη στο κλαρίνο και Κλεάνθη Βασιλειάδη στα τύμπανα.

Την επόμενη ημέρα το πρωί αφού πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Παναγίας υπήρξε νέο ραντεβού για ένα καταπληκτική ποντιακή γιορτή. Το μεγάλο χορευτικό του συλλόγου χόρεψε περήφανους ποντιακούς χορούς και ακολούθησε γλέντι, παρέα με τον Γιάννη Δασκουλίδη στη λύρα, το Μιχάλη Σαλπικτή στα πλήκτρα και τον Κλεάνθη Βασιλειάδη στα τύμπανα. Στο λαϊκό πρόγραμμα ήταν η Δήμητρα Μιχαηλίδου στο τραγούδι και ο Δημήτρης Χαρίτσας στο κλαρίνο.

«Ο κόσμος συμμετέχει κάθε χρόνο σε αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς κύριο μέλημα του συλλόγου είναι να τον ευχαριστεί προσφέροντάς του οικονομική διασκέδαση και αρκετές δόσεις ποντιακού πολιτισμού, κάτι το οποίο ξεκινάει από την πρώτη κιόλας μέρα του Αυγούστου με τις ανοιχτές πρόβες των χορευτικών μας στο κτήριο του συλλόγου», λέει ο Χαρίλαος Λιβάρδας.

«Οι συγχωριανοί μας αλλά και μη κάτοικοι του χωριού μαζεύονται κάθε βράδυ και παρακολουθούν τις πρόβες των παιδιών μας και έτσι "θερμαίνεται" το κλίμα από νωρίς, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις.»

Επειδή το χωριό έχει και πολλούς ξενιτεμένους… οι συγχωριανοί τους δεν τους ξέχασαν, και θέλοντας να τους νιώθουν κοντά τους κάλυψαν για τρίτη συνεχόμενη φορά με ζωντανή αναμετάδοση από το διαδίκτυο, την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου.

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ14
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2015
19:00
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ακροποτάμου «Μέγας Αλέξανδρος» σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που...