19 Αύγουστος 2015, 22:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2015, 22:40

Ακτιβίστρια πήδηξε στην αρένα και αγκάλιασε ταύρο πριν τον θανατώσουν (βιντεο)!

  • Ακτιβίστρια πήδηξε στην αρένα και αγκάλιασε ταύρο πριν τον θανατώσουν (βιντεο)!

Η Βιρχίνια Ρουίθα, μία ακτιβίστρια 38 ετών, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, πήδηξε την περασμένη Παρασκευή πάνω από τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία Λα Μαλαγκουέτα στην Μάλαγα και μπροστά σε χιλιάδες θεατές έσπευσε στο πλευρό του ζώου που κειτόταν τραυματισμένο στο έδαφος!

Την απομάκρυναν λίγο μετά από την αρένα, ενώ ο κόσμος φώναζε αποδοκιμαστικά και πολλοί κουνούσαν λευκά μαντήλια οργισμένα. Η Βιρχίνια Ρουίθα εξήγησε σε δηλώσεις της στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco ότι πρωταρχική της πρόθεση ήταν να καταγράψει τη σκληρότητα της ταυρομαχίας, όμως δε μπορούσε παρά να σπεύσει στο πλευρό του ταύρου όταν άκουσε τα βογκητά του ζώου.

«Ήθελα να του προσφέρω αγάπη προτού εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο» είπε η ακτιβίστρια που κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ για την ενέργειά της.

H μεγαλύτερη οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων στον κόσμο, η PETA, χαιρέτισε σήμερα την «τόλμη» μιας Ισπανίδας. «Ελπίζουμε ότι η ενέργειά της, γεμάτη από συμπόνια, να κάνει τους πολίτες να δουν με άλλη ματιά αυτό το ξεπερασμένο και ντροπιαστικό θέαμα που συνιστούν οι ταυρομαχίες», είπε η Μίμι Μπέκχετσι, διευθύντρια της οργάνωσης.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκοπήσεις, το ενδιαφέρον για το έθιμο των ταυρομαχιών ολοένα και μειώνεται στην Ισπανία, ιδίως μεταξύ των νέων, ωστόσο υπάρχουν πολλοί ακόμα υπέρμαχοί τους που τις παρακολουθούν φανατικά.