19 Αύγουστος 2015, 19:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2015, 18:39

Κύπρος: Η οικονομία βγήκε από την ύφεση

  • Κύπρος: Η οικονομία βγήκε από την ύφεση
    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρ Παπαδόπουλος

Η κυπριακή οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση και το 2015 θα κλείσει με πραγματική ανάπτυξη, ανακοίνωσε σήμερα η κυπριακή κυβέρνηση διά του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση δημοσιονομικής πολιτικής που παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, «τόσο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, όσο και κατά το δεύτερο τρίμηνο, έχει καταγραφεί επισήμως ανάπτυξη στην κυπριακή οικονομία της τάξης του 1% σε σχέση με 0,4% που προβλεπόταν κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015 και σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις, εσωτερικές αλλά και εξωτερικές διεθνών οργανισμών».

Με βάση τη διεθνή οικονομική πρακτική που ακολουθείται επισήμως, «όταν μια οικονομία καταγράψει ανάπτυξη για δύο διαδοχικά τρίμηνα, τότε θεωρείται ότι ουσιαστικά εξήλθε της ύφεσης», τόνισε ο Βίκτωρ Παπαδόπουλος.

Η κυπριακή κυβέρνηση επεσήμανε δια του εκπροσώπου της ότι η οικονομία άρχισε να μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης που θα οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας αλλά και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ εξήρε τους κόπους και τις θυσίες του κυπριακού λαού «που άρχισαν να αποδίδουν». Ωστόσο, «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με την ίδια πίστη, την ίδια στρατηγική αλλά και την ίδια θέληση έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω όσα μας έχουν πληγώσει τα τελευταία χρόνια», κατέληξε ο Βίκτωρ Παπαδόπουλος.