19 Αύγουστος 2015, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2015, 18:07

Άτυπη επίσκεψη Μάρδα στην Κωνσταντινούπολη

  • Άτυπη επίσκεψη Μάρδα στην Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρίσκεται από τις 20 μέχρι τις 24 Αυγούστου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, πραγματοποιώντας άτυπη επίσκεψη.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Σάββατο 22 Αυγούστου με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ. Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ελληνοτουρκικές εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη αύξηση του διμερούς όγκου εμπορίου καθώς από 1 δισ. ευρώ το 2000 διαμορφώθηκε σε 4,4 δισ. το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι στην 3η Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Δεκεμβρίου 2014, υπεγράφη Κοινή Δήλωση που αναφέρει, μεταξύ άλλων, τη δέσμευση των δύο χωρών για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο αναπληρωτής υπουργός, που ας σημειωθεί ότι έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, θα επισκεφθεί και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του, από την Εφορία της Σχολής.