19 Αύγουστος 2015, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2015, 16:25

Ισπανίδα πληρώνει γιατί φωτογράφισε περιπολικό... παρκαρισμένο παράνομα

  • Ισπανίδα πληρώνει γιατί φωτογράφισε περιπολικό... παρκαρισμένο παράνομα

Σε εφαρμογή ενός νέου αμφιλεγόμενου νόμου και ανεξαρτήτως με την ουσία της πράξης της, Ισπανίδα κλήθηκε να πληρώσει 800 ευρώ επειδή ανήρτησε στο Διαδίκτυο τη φωτογραφία περιπολικού που ήταν παράνομα σταθμευμένο σε θέση αναπήρων.

Η γυναίκα, από την κωμόπολη Πετρέλ, ανήρτησε τη φωτογραφία του περιπολικού της δημοτικής αστυνομίας στο Facebook, σχολιάζοντας ότι οι αστυνομικοί σταθμεύουν όπου τους αρέσει, χωρίς να τους επιβάλλονται ποινές για αυτό.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Petreraldia.com, η φωτογραφία διαγράφηκε την επόμενη ημέρα, όμως αρκούσε η αρχική ανάρτηση για να θεωρηθεί ότι η γυναίκα διέπραξε «σοβαρή παράβαση» με βάση το άρθρο 36.23 του νέου νόμου για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας εξήγησε ότι το περιπολικό βρισκόταν εκεί, επειδή αστυνομικοί είχαν εκείνη την ώρα επέμβει κατεπειγόντως σε ένα δημοτικό πάρκο όπου απαγορεύεται το μπάνιο, επειδή κάποιοι νεαροί «κατέστρεφαν μια δεξαμενή».

Πάντως, τον νέο νόμο, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου και έχει χαρακτηριστεί «νόμος-φίμωτρο», έχει καταγγείλει η Διεθνής Αμνηστία αλλά και πολλές ενώσεις νομικών και δημοσιογράφων.