19 Αύγουστος 2015, 16:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2015, 16:06

Για πρώτη φορά στην Ίμβρο, Γυμνάσιο και Λύκειο

  • Για πρώτη φορά στην Ίμβρο, Γυμνάσιο και Λύκειο
  • Για πρώτη φορά στην Ίμβρο, Γυμνάσιο και Λύκειο
  • Για πρώτη φορά στην Ίμβρο, Γυμνάσιο και Λύκειο

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για τις ελληνικές οικογένειες της Ίμβρου. Μετά από την επαναλειτουργία του ελληνόφωνου Δημοτικού Σχολείου (πριν από δύο χρόνια στους Αγ. Θεοδώρους), οι Έλληνες του νησιού ετοιμάζονται πυρετωδώς και για την επαναλειτουργία Γυμνασίου-Λυκείου στο νησί!

Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνει, μέσω της σελίδας της στο facebook, ότι δόθηκε πλέον από την τουρκική κυβέρνηση η πολυπόθητη άδεια για τη λειτουργία του. Κάτι που επιβεβαιώνει ο λυκειάρχης Ιωακείμ Καμπουρόπουλος που δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο: «Είμαστε έτοιμοι από την άποψη των υποδομών. Τα δυο κτήρια χτίστηκαν και είναι έτοιμα». Επίσης, όπως αναφέρει, ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Παιδείας της Τουρκίας πως έχει γίνει ο διορισμός του.

Εξάλλου, και ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Νίκος Ουζούνογλου, σε συνέντευξή του στο pontos-news.gr, είχε αποκαλύψει ότι μετά από συνάντηση που είχε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 θα ξεκινήσει το Γυμνάσιο και μάλιστα θα μεταβεί ο ίδιος στα εγκαίνια.

Πλέον, τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργούν στο νησί και οι τρεις σχολικές βαθμίδες. Μια εξέλιξη που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική για την ομογένεια της Ίμβρου, αφού για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια η ελληνική κοινότητα θα μπορεί να εκπαιδεύει τα παιδιά της και οι οικογένειες δεν θα είναι αναγκασμένες να φεύγουν από το νησί.

Το λύκειο θα λειτουργήσει στο χωριό των Αγριδίων, σε κτήριο που είχε δημευτεί από το τουρκικό κράτος και το 1964 είχε μετατραπεί σε τουρκική Αστική Σχολή.