18 Αύγουστος 2015, 19:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2015, 19:38

Αλεξιάδης: Εξετάζουμε την πρόταση για αφορολόγητο με κάρτες

  • Αλεξιάδης: Εξετάζουμε την πρόταση για αφορολόγητο με κάρτες

Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει το μαύρο χρήμα και στο πλαίσιο αυτό μελετά να δώσει κίνητρα στους πολίτες για τη χρησιμοποίηση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σε όλες τις αγορές. Αυτό τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, με σημερινές του δηλώσεις στο Βήμα FM.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (Εσόδων) επισήμανε ότι μία από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είναι στον τομέα της φορολογίας εισοδήματος, το αφορολόγητο κ.λπ., μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το τραπεζικό σύστημα.

«Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα θέματα των κινήτρων και σε όλους τους επιχειρηματίες, για να βγάλουν μηχανήματα για κάρτες. Πρέπει να δίνουμε κίνητρα στον πολίτη για να χρησιμοποιεί τις κάρτες και πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιούμε όλο αυτό το σύστημα και για την επιχείρηση και για τον πολίτη», εξήγησε.

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει καθοριστεί, ως προς την οροφή του το χρόνο, στα 2,65 δισ. ευρώ.

«Δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη χρονιά. Μόλις τελειώσουμε την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προχωράμε να βγάλουμε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

»Μέσα στον Σεπτέμβριο, υπολογίζουμε ότι θα έχουν βγει. Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι σε πέντε δόσεις, θα ξεκινούν από τον Οκτώβριο. Για το 2016 μελετούμε πάρα πολλές αλλαγές και στο θέμα των αντικειμενικών αξιών και στην εσωτερική κατανομή του φόρου, για να γίνει πιο δίκαιος και πιο αναλογικός», διευκρίνισε.