17 Αύγουστος 2015, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2015, 00:04

Ογδόντα ανεξέλεγκτες πυρκαγιές καίνε τις δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ

  • Ογδόντα ανεξέλεγκτες πυρκαγιές καίνε τις δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ
    (Φωτ.: EPA)

Δεκάδες μεγάλες δασικές πυρκαγιές μαίνονται σχεδόν ανεξέλεγκτες σε πολλές δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση τις υπηρεσίες, οι οποίες δυσκολεύονται να τις θέσουν υπό έλεγχο εν μέσω του κύματος καύσωνα σε μια περιοχή που ήδη πληττόταν από ξηρασία. 

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το βόρειο τμήμα του Άινταχο, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα, η 70χρονυ Τσέριλ Ουίσλερ, πέθανε και τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν. 

Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από τις κατοικίες τους σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις στις περιοχές των πόλεων Οροφίνο και Καμάια του Άινταχο, όπου η βασική οικονομική δραστηριότητα δραστηριότητα είναι η υλοτομία. 

Συνολικά μαίνονται 80 πυρκαγιές σε επτά δυτικές Πολιτείες, κυρίως στην Ουάσινγκτον, στο Όρεγκον, στην Μοντάνα και την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το εθνικό διυπηρεσιακό κέντρο αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Μπόιζι. 

Εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο κεντρικό Όρεγκον, όπου ένα μέτωπο πολλαπλών πυρκαγιών κατέστρεψε 26 οικήματα και απειλεί εκατοντάδες κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.