17 Αύγουστος 2015, 17:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2015, 16:58

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από ταύρους στην Ισπανία

  • Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από ταύρους στην Ισπανία
    (Φωτ.: EPA / Jesus Diges)

Για μια ακόμη φορά θρηνούν θύματα στην Ισπανία από ταύρους. Από τις αρχές Ιουλίου στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά επτά άνθρωποι κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, τέσσερις από τους οποίους το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι θάνατοι σημειώθηκαν όταν οι ταύροι έτρεχαν στο δρόμο και όχι σε αρένες ταυρομαχίας.

Σύμφωνα με το vima.gr, ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας 36χρονος δημοτικός σύμβουλος που σκοτώθηκε στο Πεναφιέλ, πόλη βόρεια της Μαδρίτης κοντά στο Βαγιαδολίθ. Βορειότερα, ένας 18χρονος που τον τρύπησε ταύρος στο στομάχι πέθανε στο Λερίν της Ναβάρα. Οι άλλοι θάνατοι σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια γιορτών ταυρομαχίας στις περιοχές της Βαλένθια, της Μούρθια, του Τολέδο, του Καστεγιόν και του Αλικάντε. 

Τον περασμένο χρόνο περισσότεροι από 7.200 ταύροι και μοσχάρια σκοτώθηκαν από ταυρομάχους στην Ισπανία, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «El Diario». 

Το 2010 η Καταλονία έγινε η δεύτερη ισπανική περιφέρεια, μετά τα Κανάρια Νησιά, που απαγόρευσε αυτή την παράδοση. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί υποστηρικτές στην Ισπανία, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Νόμος που ψηφίστηκε το 2013 υπερασπίζεται τις ταυρομαχίες ως μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς των Ισπανών, ορίζοντας ότι αποτελεί υποχρέωση του κράτους να την διαφυλάξει και να την προωθήσει.